28-10-2015 18:14 | Door: Fitria Jelyta

AkzoNobel benadrukt dat de toepassing van de juiste coatingtechnologie bijdraagt aan de levensduur en duurzaamheid van moderne gebouwen.

AkzoNobel heeft tijdens de jaarlijkse internationale conferentie Council on Tall Buildings and Urban Habitat in New York, een white paper gepresenteerd. Daarin stelt AkzoNobel dat de toepassing van de juiste coatingtechnologie bijdraagt aan de levensduur en duurzaamheid van moderne gebouwen. Ook presenteert de verf- en coatingonderneming de nieuwste coatingtechnologie voor de bouwindustrie.

Volgens AkzoNobel gebruikt de bouwindustrie meer poedercoatings zonder oplosmiddelen, uit bezorgdheid voor de effecten van koolwaterstoffen die gemakkelijk verdampen. Daarnaast zijn poedercoatings efficiënter in gebruik en levert het bij toepassing minder tot geen afval dan andere coatingsoorten.

Gebouwlevensduur optimaliseren

AkzoNobel zegt wereldwijd de grootste poedercoatingfabrikant te zijn. De poedercoatings van AkzoNobel zijn toegepast in bouwwerken als het Olympische ‘Vogelnest’ Stadion in Beijing. Ook is de poedercoating geschikt om pijpleidingen en betonstaal tegen roest te beschermen.

“Het is belangrijk dat glazen en metalen vliesgevelsystemen in moderne constructies technologisch voldoen aan de huidige duurzaamheidseisen”, zegt Ben Mitchell, Marketing Manager bij AkzoNobel. “De juiste coating certificeren en specificeren voor elk uniek gebouw, draagt bij aan optimalisering van de levensduur van de gehele gebouwstructuur.”

Bron: AkzoNobel | Foto: AkzoNobel (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)