29-10-2015 15:04 | Door: Fitria Jelyta

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) opent een nieuw schoolgebouw met onder meer zonnepanelen en een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) van Cofely. Dit moet de school duurzaam en toekomstbestendig maken.

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. Het duurzame schoolgebouw van 4.500 vierkante meter moet twee noodgebouwen van de hogeschool vervangen. Zo bevat het gebouw duurzame elementen als vierhonderd zonnepanelen, LED-verlichting en energiezuinige lichtinstallaties die op beweging en aanwezigheid van personen worden aangestuurd.

Met de toepassing van zonnepanelen en aansluiting op het WKO-systeem, zegt de hogeschool de CO2-uitstoot met 136 ton te verminderen. Technisch dienstverlener Cofely is voor de komende 15 jaar verantwoordelijk voor het aansturen, monitoren en het onderhouden van de WKO-installatie.

€ 16 mln

"Door het nieuwe pand hebben we nu twee keer zoveel werkplekken voor studenten", zegt Ton Bestebreur, lid van het college van bestuur. "Onze gebouwen zijn duurzaam, toekomstbestendig en koolstofdioxide-neutraal." 

De nieuwbouw van het Prisma-schoolgebouw en de verbouwing van het CHE-hoofdgebouw Spectrum zijn gerealiseerd met een investering van € 16 mln. Door de groei van 3.000 naar 4.000 studenten was het noodzakelijk om meer werkplekken te bieden aan de studenten.

Bron: Reformatorisch Dagblad, Christelijke Hogeschool Ede | Foto: ArjanH, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)