02-11-2015 15:43 | Door: Fitria Jelyta

Architectenbureau Doepel Strijkers gaat het eerste paviljoen voor de Floriade 2022 in Almere realiseren. Voor dit duurzame paviljoen gebruiken de architecten biobased materialen, natuurlijke zonwering en ventilatie.

Doepel Strijkers realiseert het SubZero-paviljoen volgens de ambities van Nature Based bouwen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van microklimaat met behulp van natuurlijke zonwering, passieve verwarming en koeling en natuurlijke ventilatie.

Voor de realisatie van het paviljoen integreren de architecten gesloten kringlopen van water, energie, materiaal, afval en voedsel. Verder maakt Doepel Strijkers gebruik van biobased materialen en geopolymeer, een sterk en isolerend bouwmateriaal uit vulkanische as. Volgens de architecten worden de geopolymeermaterialen toegepast om de CO2-afdruk zo klein mogelijk te houden.

Het paviljoen wordt als innovatiewerkplaats ingezet tijdens de Floriade 2022 in Almere. Hierin werken studenten, kennisinstellingen en het bedrijfsleven samen aan innovaties op het gebied van voeding, gezondheid en welbevinden.

SubZero paviljoen Doepel Strijkers

Zelfvoorzienende stadswijk

Doepel Strijkers realiseert het SubZero-paviljoen in samenwerking met de Provincie Flevoland, ondernemers en kennisinstellingen. De bouwwerkzaamheden starten in het najaar van 2016. Naar verwachting is het paviljoen in 2017 klaar voor gebruik.

In een ander project voor de Floriade 2022 bouwt een groep jonge ondernemers een drijvend gebouw uit plantaardige materialen. Hiermee willen de ondernemers bijdragen aan de ontwikkeling van een zelfvoorzienende stadswijk in Almere. 

Bron: Doepel Strijkers, Architectenweb | Foto: Doepel Strijkers (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)