04-11-2015 18:17 | Door: Fitria Jelyta

Het kantoor van installatiebedrijf Unica in Amsterdam is met een Breeam-NL In-Use-certificaat duurzaam gecertificeerd. Door een duurzame verbouwing is het pand energiezuinig gemaakt.

Het gerenoveerde kantoorpand van Unica beschikt onder meer over een warmtekoudeopslaginstallatie en een SMART-systeem die koeling, verwarming, ventilatie en elektra via geprefabriceerde units regelt. Verder gebruikt Unica online monitoring om het waterverbruik en energiegebruik laag te houden.

Het kantoorpand heeft een oppervlakte van 2.800 vierkante meter en is volgens het installatiebedrijf een schoolvoorbeeld van duurzame renovatie. Zo is het gebouw voorzien van bouwtechnische en installatietechnische ingrepen die in eigen beheer zijn ontworpen en gerealiseerd. Hierdoor is het pand van een energielabel G naar A gebracht.

“De duurzame renovatie die wij grotendeels in eigen beheer hebben uitgevoerd, heeft aantoonbaar resultaat gehad in de verhoging van comfort en energiezuinigheid”, zegt Robert Haasbroek, vestigingsdirecteur van Unica Amsterdam.

Duurzaam gebouwbeheer

Voor de duurzame renovatie van het kantoorpand dat in 2011 in gebruik is genomen, heeft Unica een Breeam-NL In-Use-certificaat ontvangen. Het bedrijf behaalde drie sterren voor het gebouwbeheer en twee sterren voor gebruik. Hiermee zijn de scores op het gebied van duurzaamheid in bestaand vastgoed inzichtelijk gemaakt.

Naast het kantoorpand in Amsterdam, heeft Unica eerder een Breeam-NL In-Use-certificaat ontvangen voor het hoofdkantoor in Hoevelaken. 

Bron: Dutch Green Building Council, Unica | Foto: BI Watercooler, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)