04-11-2015 15:34 | Door: Fitria Jelyta

Soest krijgt een hybride milieustraat, gebouwd volgens de principes van de circulaire economie. Zo beschikt de milieustraat over 100 procent herbruikbare bouwelementen uit duurzaam beton.

Dat meldt Afvalgids. Voor de milieustraat in Soest zijn Modulo Milieustraten, hoofdaannemer Dusseldorp, en ingenieursbureau Van Boxsel Engineering verantwoordelijk. Met het hybride concept van Modulo krijgt de milieustraat 100 procent herbruikbare bouwelementen uit duurzaam en hergebruikt beton. Zo bespaart het bedrijf op het gebruik van primaire grondstoffen, zoals zand en grind. 

Daarnaast maakt Modulo gebruik van flexibele bouwelementen die niet aard- en nagelvast zijn gebouwd. Dit maakt het mogelijk om de elementen eenvoudig te verplaatsen en aan te passen waar nodig. Hiermee draagt Modulo bij aan de circulaire economie.

Multifunctionele milieustraat

Volgens Modulo Milieustraten zal het afvalbrengstation bestaan uit een omgekeerde U-vorm met ondergrondse ruimtes, die als kantoor- of opslagruimtes inzetbaar zijn. Hierdoor neemt de milieustraat minder ruimte in beslag.

Naar verwachting is de hybride milieustraat in Soest eind 2015 gebruiksklaar.

Bekijk hieronder de bouw van de milieustraat in Soest.

 

Bron: Afvalgids, Modulo Milieustraten | Foto: Erich Ferdinand, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)