05-11-2015 09:33 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Oldambt investeert € 220.000 in de verduurzaming van het zwembad de Watertoren in Winschoten. Met een modern ventilatiesysteem moet het gebouw jaarlijks € 25.000 aan energiekosten besparen.

Het BaOpt-ventilatiesysteem voorkomt door ongerichte luchtstroming tocht en zorgt ervoor dat de gehele ruimte dezelfde luchtkwaliteit en temperatuur behoudt. Daarnaast is er geen sprake van warmte onder het plafond of kou op de vloer door de toepassing van het ventilatiesysteem.

Hierdoor wordt het energiegebruik voor verwarming en koeling van de ruimte waarin het zwembad zich bevindt, laag gehouden. Het moderne ventilatiesysteem moet het zwembad de Watertoren jaarlijks € 25.000 aan energiekosten besparen. 

De gemeente wil de toepassing van het nieuwe ventilatiesysteem in de zomer van 2016 realiseren, zodat bezoekers geen overlast ervaren.

Duurzaam Oldambt

De gemeente Oldambt heeft in het kader van het project Duurzaam Oldambt de mogelijkheden onderzocht voor de toepassing van enerigebesparende maatregelen in 26 gebouwen. 

De onderzoeken zijn uitgevoerd door Bam Bouw en Techniek in samenwerking met Invent en Energiewacht. Dit consortium heeft ook geadviseerd om het BaOpt-ventilatiesysteem toe te passen in het zwembad de Watertoren.

Het BaOpt-ventilatiesysteem is eerder toegepast in het kantoor van machinebouwer Geelen Counterflow en in het duurzame kantoor van netbeheerder Liander

Bron: Gemeente Oldambt | Foto: Ian Barbour, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)