06-11-2015 09:04 | Door: Fitria Jelyta

Vloerenfabrikant Unipro heeft een duurzaam vloersysteem ontwikkeld. Door de toepassing van hernieuwbare grondstoffen vermindert dit systeem de CO2-uitstoot.

Dat meldt Duurzaam Gebouwd. De Uzin Terra Line van Unipro bestaat uit vloersystemen die ruim 250 kilo CO2-uitstoot per 1.000 vierkante meter besparen. Dit komt door een vermindering van synthetische grondstoffen in de voorstrijk en egalisatie van de vloeren. Verder gebruikt Unipro hernieuwbare grondstoffen voor de lijm van het vloersysteem.

Unipro zegt dat exploitanten van openbare gebouwen steeds meer letten op duurzaamheid, de luchtkwaliteit en de CO2-uitstoot van een gebouw. Met de Uzin Terra Line wil Unipro vloersystemen leveren die aan de huidige duurzaamheidseisen van gebouwexploitanten voldoen.

Zo heeft de vloerenfabrikant de Environmental Product Declaration (EPD) opgesteld. Hiermee kunnen bouwprofessionals elk product van de Uzin Terra Line met elkaar vergelijken op basis van de productimpact op het milieu of de gezondheid. Unipro zegt de eerste vloerenfabrikant te zijn die zijn EPD’s zelf samenstelt.

Uzin Terra Line verpakking

Duurzame verpakking

De producten van de Uzin Terra Line zijn voorzien van een duurzame kartonnen verpakking. Volgens Unipro is er voor de productie van de kartonnen verpakking aanzienlijk minder energie nodig dan voor de productie van een kunststof emmer of blik. 

Bron: Duurzaam Gebouwd, Unipro | Foto: David Cedrone, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)