09-11-2015 07:23 | Door: Fitria Jelyta

Royal HaskoningDHV ontwikkelt professionele opleidingen om de duurzame Nereda afvalwaterzuiveringstechniek te ondersteunen. Zo moeten de professionele trainingen kennis over de techniek beschikbaar maken.

In samenwerking met het bedrijf Wateropleidingen, zet Royal HaskoningDHV de Global Nereda Academy op om de wereldwijde doorbraak van de Nederlandse Nereda afvalwaterzuiveringstechniek te ondersteunen. Het ingenieursbureau levert de inhoudelijke bijdragen en de trainers. Voor de programma’s met didactische methoden en de kwaliteit van de opleidingen is Wateropleidingen verantwoordelijk.

De duurzame waterzuiveringstechniek van Royal HaskoningDHV bestaat uit biomassakorrels die door waterzuiverende bacteriën zijn gevormd. De Nereda-technologie verbruikt 40 procent minder energie dan een traditioneel systeem voor waterzuivering. Verder gebruikt het systeem minder chemische stoffen tijdens het zuiveringsproces.

“De combinatie van de didactische kennis en ervaring van Wateropleidingen en onze inhoudelijke expertise stelt ons in staat om professionele cursussen aan te bieden voor onze nationale en internationale klanten”, zegt René Noppeney, Global Director Water Technology Products & Innovation bij Royal HaskoningDHV.

Global Nereda Academy Royal HaskoningDHV

Kennis uitwisselen

Naast de basisprincipes van de Nereda-technologie, behandelt de Global Nereda Academy het ontwerp van de installaties, de bedrijfsvoering, de procescontrole en investeringsbeslissingen. Elke module van de opleiding is gespecificeerd aan de leerdoelen voor de doelgroep, de installatie en het land.

In Ierland werkt Royal HaskoningDHV samen met het Ierse watermanagementbedrijf EPS om het grootste graafschap van Ierland te voorzien van de duurzame Nereda-technologie. Zo wordt het rioolwater van de gebieden in het graafschap Cork duurzaam gereinigd.

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: U.S. Department of Agriculture, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)