09-11-2015 15:29 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse stad Los Angeles installeert honderd LED-straatlampen met geïntegreerde draadloze dataverbinding. De smart city-technologie wordt mogelijk gemaakt door Philips en Ericsson.

De SmartPole-technologie van Philips combineert energiezuinige LED-straatverlichting met draadloze 4G/LTE-dataverbinding voor mobiele communicatie van de Zweedse telecommunicatiegigant Ericsson. Dit moet voor smartphonegebruikers in Los Angeles een snelle en verbeterde dataverbinding met 4G opleveren.

Volgens de burgemeester van Los Angeles dragen de SmartPoles bij aan de smart infrastructuur van de stad. “Los Angeles is wereldleider in LED-straatverlichting en heeft meer straatlantaarns dan elke andere stad in Amerika”, zegt Eric Garcetti, burgemeester van Los Angeles, in een persbericht.

De bedrijven en de gemeente stellen dat SmartPoles de signaalsterkte voor mobiele data optimaliseren, waardoor smartphonegebruikers minder storingen ervaren met mobiel dataverkeer. Dit biedt volgens hen kansen aan exploitanten van mobiele netwerken.

SmartPole Philips

5G dataverbinding

Daarnaast dragen innovatieve oplossingen zoals de SmartPole volgens de bedrijven bij aan de verbetering van mobiele netwerken en de Internet of Things. Door soortgelijke innovaties in te zetten, kunnen steden een belangrijke rol spelen bij de transitie naar 5G dataverbinding in 2020, stelt het consortium. 

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)