09-11-2015 19:16 | Door: Fitria Jelyta

Op het dak van het bibliotheek- en muziekschoolgebouw Nieuwe Veste in Breda komen 1.600 zonnepanelen. De initiatiefnemer wil het project deels met crowdfunding financieren.

Dat meldt BN/De Stem. De zonnepanelen op het dak van het Nieuwe Veste-gebouw zijn een initiatief van de Bredase Energie Cooperatie (Bres). Om het project te realiseren heeft Bres in totaal € 700.000 nodig, waarvan € 500.000 via een crowdfundingactie wordt opgehaald.

Voor de crowdfundingactie kunnen mensen vanaf € 50 een obligatie aanschaffen. Zij krijgen vervolgens jaarlijks een rendement van 3 à 4 procent op de aangeschafte obligatie.

Om het project te realiseren moet Bres nog een overeenkomst sluiten met de gemeente Breda en de eigenaar van het gebouw. “We hopen dat het nog deze maand rond komt”, zegt Jan Schouw van Bres in BN/De Stem. Verder meldt de krant dat gemeente Breda positief tegenover het plan staat.

Zonnepanelen crowdfunden

In de Gelderse plaats Voorst, krijgt Woonzorgcentrum de Benring 512 zonnepanelen die mogelijk worden gemaakt via een crowdfundingactie. Het ZonOpZorg-initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, woningcorporatie Habion en platform Zonnepanelendelen moet zoveel mogelijk zonnepanelen op Nederlandse zorghuizen realiseren via crowdfunding.  

Bron: BN/De Stem | Foto: Oregon Department of Transportation, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)