10-11-2015 07:27 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Enschede gaat samen met de Duitse plaats Heidelberg en de Amerikaanse stad Palo Alto om technologie inzetten voor een gezonde en comfortabele smart city Enschede.

Dat schrijft De Ondernemer. Samen met de Universiteit Twente en Enschedese techbedrijven in de regio Silicon Valley, heeft de gemeente een aanzet gegeven voor een intensieve technologische samenwerking. Zo moeten de samenwerkende partijen technologische innovaties op het gebied van internet, energie en milieukunde aan elkaar koppelen voor de ontwikkeling van gezondere en comfortabele steden.

De koppeling van slimme sensoren, zenders en computers moet leiden tot nieuwe gebruiksmogelijkheden die maatschappelijke problemen helpen oplossen. Verder stelt de gemeente dat Internet of Things-innovaties nieuwe economische groei en werkgelegenheid moeten stimuleren.

Als voorbeeld noemt de Enschedese wethouder Patrick Welman van Economische Zaken een bestaand sensorapparaat dat luchtvervuiling meet. Door het apparaat te koppelen aan een systeem dat de bezettingsgraad van parkeergarages bijhoudt, krijgen de initiatiefnemers toegang tot data, waarmee ze schonere lucht en een betere verkeersafwikkeling kunnen regelen.

Bron: De Ondernemer, Tubantia | Foto: Josbert Lonnee, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)