12-11-2015 14:36 | Door: Dimitri Reijerman

ABN Amro heeft aan de Bagijnenstraat in Alkmaar een energieneutraal bankkantoor geopend. Het pand heeft het Breaam Excellent-certificaat gekregen.

Het bankkantoor kan zichzelf voor 100 procent voorzien van energie, onder ander door de plaatsing van zonnepanelen afkomstig van LG. De panelen zijn geïnstalleerd door Cofely en vangen dankzij een afwijkende opstelling meer zonlicht. Ook prijkt op het dak een kleine windmolen.

De opgewekte groene stroom wordt gecontroleerd via een energiemonitoringsysteem van Ipsum Energy. Verder is het bankgebouw voorzien van LED-verlichting van Hoogaerts.

Ecologisch klimaatsysteem

Het verbouwde pand, een project van Boonstoppel Engineering, is voorzien van een ecologisch klimaatsysteem van Global E Systems. Circa 900.000 kilo aan ingekapselde zoutkristallen worden 's nachts gekoeld, waarna deze overdag zorgen voor verkoeling van het binnenklimaat.

ABN Amro heeft voor het energieneutrale bankkantoor het Breaam Excellent-certificaat ontvangen. In september ontving het in Amsterdam gevestigde hoofdkantoor van de bank ook een Excellent-certificaat.

Bron: ABN Amro | Foto: ABN Amro