16-11-2015 07:17 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Den Haag start met een grootschalig duurzaamheidsonderzoek naar kantoorpanden. Het onderzoek volgt op de onderzoeken in Rotterdam en Utrecht.

Dat meldt Vastgoedmarkt. Met het onderzoek naar kantoorvastgoed wil de Haagse gemeente een beeld krijgen van de stand van zaken op het gebied van duurzaamheid in de bedrijfsvoering. Naast bedrijven, kunnen ook onderwijsinstellingen aan het onderzoek deelnemen.

In opdracht van de gemeente Den Haag doet BBN adviseurs onderzoek naar kantoorvastgoed in Den Haag met een totaal oppervlak van ruim 1 miljoen vierkante meter. Deelnemers aan het onderzoek krijgen onder meer hulp bij het uitvoeren van een Breeam-NL In-Use self-assessment door middel van praktische sessies, bijeenkomsten en een telefonische helpdesk.

Eerder zijn de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Utrecht begonnen met het grootschalige duurzaamheidsonderzoek naar kantoorvastgoed. Zo neemt de G4 het initiatief om de kansen en knelpunten voor verdere verduurzaming in de vastgoedsector gezamenlijk aan te pakken. 

Bron: Vastgoedmarkt | Foto: Christopher A. Dominic, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)