19-11-2015 07:54 | Door: Fitria Jelyta

Projectontwikkelaar Cepezed Projects heeft bij de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam circulair remontabele kanaalplaten gemonteerd. Volgens de ontwikkelaar zijn de betonnen vloerplaten oneindig te hergebruiken.

Dat meldt de Architect. Architectenbureau Cepezed en bouwbedrijf du Prie ontwikkelen de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam volgens een Design, Build, Maintain en Remove Contract. Hiermee wordt het tijdelijke prefab-gebouw voor zes jaar in gebruik genomen, waarna het op een andere locatie opnieuw zal verrijzen.

In de tijdelijke rechtbank zijn betonnen vloerplaten geplaatst die volgens Cepezed Projects in theorie oneindig herbruikbaar zijn. Door de toepassing van deze vloertechniek zegt de projectontwikkelaar milieuwinst en een vermindering op de bouwkosten te leveren.

De kanaalplaten zijn aan stalen constructies te koppelen en met elkaar te verbinden, in tegenstelling tot conventionele kanaalplaten die vast zijn gestort aan de draagconstructie. Daarnaast zijn de kanaalplaten geschikt voor de toepassing van een losse computervloer, die ook demontabel is.

cepezed kanaalplaatvloeren Leon van Woerkom

Circulair gebouw

Volgens Cepezed Projects zijn kanaalplaten door de relatief lage kosten en goede prestaties op het gebied van brandwerendheid, draagvermogen, overspanning en geluidwerendheid een populair bouwmateriaal.

De Tijdelijke Rechtbank Amsterdam is een onderdeel van het multifunctioneel bouwconcept CENTRA.AL van Cepezed Projects. Met dit concept realiseert de projectontwikkelaar circulaire gebouwen die op meerdere locaties zijn te plaatsen en ook de fysieke loskoppeling van het gebouw en de grond toelaten. 

Bron: De Architect, Cepezed Projects | Foto: Cepezed Projects, In tekst foto: Leon van Woerkom (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)