19-11-2015 12:07 | Door: Fitria Jelyta

Verschillende onderwijsinstellingen doen mee aan een pilot om het Breeam-NL In-Use keurmerk geschikt te maken voor bestaande onderwijsgebouwen.

Dat meldt Vastgoedmarkt. De Universiteit Utrecht, Saxion Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam doen mee aan een pilot om bestaande onderwijsgebouwen te kunnen certificeren met het Breeam-NL In-Use keurmerk.

Volgens de Dutch Green Building Council, ontwikkelaar en beheerder van Breeam-NL, is het duurzaamheidskeurmerk tot op heden nog niet toe te passen op bestaande onderwijsgebouwen. Voor alle nieuwbouwprojecten van onderwijsinstellingen is het Breeam-NL keurmerk echter wel toe te passen.

De Universiteit Utrecht doet mee aan de pilot omdat Breeam-NL binnen de duurzame ambities van de universiteit past. Eerder heeft de universiteit een energiezuinig en toekomstbestendig onderwijscentrum geopend op het Utrecht Science Park.

Duurzaamheidsprestatie

De Breeam-NL In-Use meet de duurzaamheidsprestaties van bestaande gebouwen. Bij de monitoring wordt gekeken naar het gebouw, het beheer en het gebruik. Deze drie onderdelen zijn vervolgens gesplitst in negen verschillende duurzaamheidscategorieën, zoals energie, transport, en water. 

Bron: Vastgoedmarkt, Dutch Green Building Council | Foto: Calpa, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)