19-11-2015 16:14 | Door: Fitria Jelyta

Heras heeft een nieuw geluidsscherm ontwikkeld uit onder meer gerecycled plastic. Volgens het bedrijf is het product een duurzame oplossing tegen geluidsoverlast bij nieuwbouwprojecten.

De Noise Control Barrier van Heras is een tijdelijk geluidsscherm dat tot 20 decibel geluid kan reduceren. Het tijdelijk geluidsscherm is toepasbaar bij binnenstedelijke bouw, de aanleg van spoorlijnen en wegen, en op evenementen, maar ook als geluidsscherm in een algemene woon- en leefomgeving.

Het geluidsscherm bestaat aan de voorzijde uit gelamineerd en brandvertragend PVC. Verder heeft het product als vulling fiberglas vezels die voor 99 procent zijn gewonnen uit de recycling van plastic flessen. Volgens Heras is de Noise Control Barrier daardoor een duurzame oplossing voor geluidsoverlast. Daarnaast is het geluidsscherm gemakkelijk door een enkel persoon te bevestigen aan bouwhekken of een steigerconstructie.

Heras stelt dat de Noise Control Barrier met name geschikt is voor heiwerkzaamheden bij nieuwbouwprojecten, die voor omwonenden tot veel geluidsoverlast leiden. Het bedrijf zegt dat het geluidsscherm klachten van omwonenden en bouwprocesvertraging door interventie van de lokale overheden kan voorkomen.  

Bron: Heras | Foto: Comrade Foot, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)