21-03-2013 15:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nike wil meer duurzame materialen gaan gebruiken en is daarvoor een samenwerking aangegaan met Bluesign Technologies, dat de bluesign-standaard bewaakt.

Door de samenwerking krijgen Nike en al zijn leveranciers toegang tot de producten van Bluesign. Het is belangrijk dat Nike de leveranciers betrekt in het proces, want het kan alleen zijn materialen verduurzamen als de leveranciers meewerken. Het bedrijf heeft ruim 800 leveranciers in meer dan 50 landen.

Het Zwitserse Bluesign Technologies bewaakt de bluesign-standaard, een onafhankelijke duurzaamheidsstandaard voor de textielindustrie. Deze standaard stelt uitgebreide eisen aan de milieu-impact van producenten en kijkt daarbij onder andere naar het gebruik van water, energie en chemicaliën. De standaard kan worden toegepast in de hele productieketen: van de chemicaliën tot de rollen stof.

Bluesign bundelt alle gecertificeerde materialen, producten en productiemethodes in uitgebreide databases. De Blueguide-database bevat meer dan 30.000 materialen. Door de samenwerking hebben nu zowel Nike als de leveranciers van Nike toegang tot die databases, en kunnen ze gericht op zoek naar duurzame alternatieven.

Bron: Environmentalleader

Foto: Wikimedia Commons