25-11-2015 12:18 | Door: Fitria Jelyta

Waterschapsbedrijf Limburg bouwt in Roermond en Simpelveld modulaire rioolwaterzuiveringsinstallaties. De installaties zijn volgens het bedrijf duurzamer en goedkoper dan bestaande installaties. 

Het Verdygo-concept van Waterschapsbedrijf Limburg is een bovendgrondse rioolwaterzuiveringsinstallatie die verplaatsbaar, compact en modulair wordt gebouwd. Met dit concept gaat het bedrijf bestaande rioolwaterzuiveringsinstallaties in Roermond en Simpelveld vervangen.

Door gebruik te maken van onder meer wind- en zonne-energie zegt het waterschapsbedrijf energieneutrale waterzuiveringsinstallaties te realiseren. Daarnaast is de Verdygo-zuiveringsinstallatie volgens Waterschapsbedrijf Limburg door de modulaire bouw sneller te realiseren en jaarlijks 20 procent goedkoper dan bestaande installaties.

De Verdygo-waterzuiveringsinstallatie is voorzien van het duurzame zuiveringssysteem Nereda van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Hiermee wordt afval- en rioolwater door biomassakorrels met waterzuiverende bacteriën gezuiverd.

Blauwdruk

Voor de twee projecten in Roermond en Simpelveld is Aan de Stegge Bouw & Werktuigbouw betrokken als hoofdaannemer. Het bouwbedrijf is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van beide projecten. Verder gaat het bouwbedrijf samen met Waterschapsbedrijf Limburg een blauwdruk ontwikkelen die voor toekomstige Verdygo-projecten gebruikt kan worden.

Met de realisatie van beide projecten in Limburg is een bedrag van € 10,7 mln gemoeid. Naar verwachting worden beide projecten medio 2016 opgeleverd. 

Bekijk hier meer over het Verdygo-concept van Waterschapsbedrijf Limburg.

Bron: Waterschapsbedrijf Limburg, Verdygo | Foto: Waterschapsbedrijf Limburg