25-11-2015 14:02 | Door: Fitria Jelyta

Strukton Systems gaat de overwegbeveiliging van de trambaan in Nieuwegein en IJsselstein moderniseren. Het bedrijf gebruikt hierbij duurzame oplossingen als gerecycled beton en LED-verlichting.

De overwegbeveiliging van de trambaan in Nieuwegein en IJsselstein wordt na dertig jaar vervangen. De opdracht daarvoor is door Regiotram Utrecht namens de provincie Utrecht gegund aan Strukton Systems.

Strukton Systems zegt duurzame maatregelen te nemen bij de vernieuwing van de beveiligingsinstallaties. Zo gaat het bedrijf onder meer gelbatterijen en onderhoudsvrije LED-verlichting toepassen. Verder gebruikt het bedrijf gerecycled beton voor de funderingsvoeten van de installaties.

Volgens Strukton werkt de nieuwe beveiligingsinstallatie met een niet-hydraulisch ophaalsysteem van de slagbomen, waardoor een kleine en onderhoudsarme aandrijfmotor volstaat. Mede hierdoor is het onderhoudsconcept van de nieuwe overwegbeveiliging positief ontvangen.

Geen overlast door werkzaamheden

Daarnaast zegt Strukton Systems hinder en overlast als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren. Zo kan de tram tijdens de werkzaamheden blijven rijden. Naar verwachting start de uitvoering van het project in de zomer van 2016. 

Bron: Regiotram Utrecht, Strukton Systems | Foto: Maurits Vink, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)