26-11-2015 18:06 | Door: Fitria Jelyta

In India zijn wegenbouwers vanaf nu verplicht om plastic afval te gebruiken in een bestratingsmengsel met de aardolielijmstof bitumen. Zo wil de regering de wegen duurzaam en onderhoudsarm maken.

Dat meldt The Economic Times of India. Binnen een straal van 50 kilometer van een stad met een populatie van meer dan 500.000 inwoners, moeten wegenbouwers in India nu plastic afval hergebruiken in een wegbestratingsmengsel dat uit de aardolielijmstof bitumen bestaat.

De krant meldt dat India jaarlijks meer dan 5 miljoen ton plastic afval produceert. Daarnaast produceren de zestig grote steden in het land tot 15.000 ton plastic afval per dag. Door wegenbouwers te verplichten plastic afval in de bestratingsmengsels te gebruiken, kan de Indiase regering het grote plastic afvalprobleem naar eigen zeggen op een duurzame manier oplossen.

De regering stelt daarnaast dat de combinatie van plastic afval en bitumen in het bestratingsmengsel tot klimaatbestendige en waterresistente wegen leidt. Ook verwacht India met het duurzame bestratingsmiddel op onderhoudskosten te besparen.

Duurzame infrastructuur

Eerder heeft het Indiase parlementslid Piyush Goyal een programma opgezet om alle straatverlichting in India binnen twee jaar te vervangen door LED-lampen. Hiermee wil de Indiase regering 2.000 megawattuur aan stroom besparen.

In Bhutan heeft ondernemer Rikesh Gurung een bestratingsmengsel ontwikkeld uit plastic afval en bitumen. De initiatiefnemer heeft een weg van 150 meter in de hoofdstad van Bhutan, Thimpu, voorzien van het duurzame bestratingsmengsel. 

Bron: The Economic Times of India | Foto: McKay Savage, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)