28-11-2015 10:05 | Door: Fitria Jelyta

Philips heeft het operagebouw van de Egyptische hoofdstad Cairo voorzien van duurzame LED-verlichting die het energiegebruik tot 80 procent vermindert.

Als onderdeel van de Cape Town to Cairo roadshow, heeft de technologiegigant de nieuwe LED-verlichting van de Cairo Opera House onthuld. Tijdens de roadshow reist Philips door Afrikaanse steden om duurzame zorg- en lichtoplossingen te introduceren. Zo is het operagebouw in de Egyptische hoofdstad voorzien van de Vaya LED-verlichting van Philips.

Volgens Philips beschikt de Vaya LED-technologie over een eindeloos kleurenspectrum en maakt het sfeervolle lichtshows mogelijk. Daarnaast kunnen de LED-lampen tot 50.000 uren branden. In vergelijking met de huidige verlichting van het operagebouw, kan de nieuwe LED-verlichting het energiegebruik tot 80 procent verminderen, stelt Philips.

Eerder heeft Philips in Duitsland de nieuwe LED-verlichting van de Allianz Arena onthuld. De technologiegigant heeft meer dan 300.000 LED-lampen aangelegd over een oppervlak van 26.000 vierkante meter. De nieuwe LED-lampen moeten de CO2-uitstoot van het FC Bayern Munchen-stadion met 362 ton verminderen en tot 60 procent van het energiegebruik besparen. 

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)