29-11-2015 09:20 | Door: Fitria Jelyta

Ahrend heeft samen met Stichting Duurzaam Geleerd een platform ontwikkeld, waarmee scholen lesprogramma’s van bedrijven ontvangen over circulair ondernemen.

Dat meldt Duurzaam Gebouwd. Met het nieuwe platform Our Circular Future willen de initiatiefnemers scholieren en docenten in het voortgezet onderwijs betrekken bij circulair ondernemen. Zo heeft Ahrend samen met Stichting Duurzaam Geleerd de eerste versie van het lesprogramma uitgevoerd op het Amsterdamse Hyperion Lyceum.

Bovenbouwleerlingen van het Hyperion Lyceum behandelen zes circulaire thema's in het lesprogramma ‘nieuwbouw en design volgens circulaire economie’ in zes maanden. Hiermee moeten leerlingen kennismaken met de praktijk van de circulaire economie binnen het bedrijfsleven.

Voor het onderwijsgebouw van het Hyperion Lyceum stellen de leerlingen voor om planten aan de wand te gebruiken als isolatiemateriaal. Daarnaast willen de leerlingen regenwater op het dak opvangen, laten zuiveren door speciale planten en hergebruiken.

Circulair Nederland

“Wij zoeken bedrijven die een school willen adopteren, zodat zij circulaire lesprogramma’s ontvangen”, zegt Marion van der Kleij van Stichting Duurzaam Geleerd in Duurzaam Gebouwd. “Zo willen we tot een circulair Nederland komen”.

Naast Ahrend, hebben onder meer steenwolbedrijf Rockwool, consultancy- en ingenieursbedrijf Tebodin, tapijtleverancier Desso en tegelfabrikant Mosa zich aangemeld bij het platform. 

Bron: Duurzaam Gebouwd, Ahrend | Foto: woodleywonderworks, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)