30-11-2015 12:25 | Door: Fitria Jelyta

In Arnhem wordt een voormalig kantoorgebouw van Rijkswaterstaat getransformeerd tot 294 studentenwoningen. Volgens de ontwikkelaars is dit de grootste kantoortransformatie buiten de Randstad.

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen is samen met SSHN, de studentenhuisvester in Nijmegen en Arnhem, verantwoordelijk voor de transformatie van de voormalige RWS Toren. In het kantoorgebouw van ruim 14.000 vierkante meter gaat Giesbers wooneenheden ontwikkelen voor 294 studenten.

Het bouwbedrijf zegt met het project een duurzaam en kwalitatief onderscheidend studentenwoongebouw te realiseren. Zo krijgt het gebouw 220 zonnepanelen die jaarlijks 48.160 kilowattuur opwekken. Daarnaast krijgt het voormalige kantoorpand goede isolatie en aansluiting op een stadsverwarming. Hierdoor zegt het bouwbedrijf een energiezuinig gebouw te realiseren met een energielabel A+.

Met de kantoortransformatie wil SSHN inspelen op de wens van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de gemeente Arnhem om meer kwaliteit te bieden in het aanbod van studentenhuisvesting in Arnhem.

Flexibel gebouwd

Het voormalige RWS kantoorgebouw krijgt verschillende lagen met woonruimtes voor studenten. Zeven bouwlagen krijgen onzelfstandige wooneenheden, waardoor toekomstige bewoners sanitaire voorzieningen moeten delen. Het gebouw wordt echter flexibel ingedeeld. Dit maakt het mogelijk om badkamers en toiletten alsnog in te passen.  

Naar verwachting duurt de transformatie 12 maanden. Begin 2017 moet het gebouw klaar zijn voor gebruik.

Bron: Giesbers Wijchen | Foto: M. Minderhoud, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)