30-11-2015 18:55 | Door: Fitria Jelyta

Woningcorporatie Zowonen vervangt in Geleen oude balkons van 150 flatwoningen met herbruikbare prefab-balkons. De nieuwe balkons zijn volgens de corporatie veiliger en duurzamer in gebruik.

Dat schrijft Bouwwereld. De 150 portiekflats van Zowonen in Geleen zijn verouderd maar moeten nog jaren mee. De balkons van deze flats voldoen echter niet meer aan de geldende veiligheidsnormen, waardoor vervanging noodzakelijk is.

Daarom krijgen de 150 flatwoningen herbruikbare prefab-balkons van het Nederlandse bedrijf Normteq. Na productie van de prefab-balkons met balustrade in zijn fabriek, levert Normteq de balkons per vrachtwagen aan op locatie. Met behulp van een kraan zijn de nieuwe balkons aan de verankering vast te zetten.

Volgens Normteq besparen prefab-elementen die bij gebouwen achteraf worden verankerd, veel tijd en steigerkosten. Daarnaast zijn de prefab-balkons eenvoudig uit de verankering te halen en elders opnieuw te bevestigen. Voor de toepassing op de flatwoningen in Geleen heeft de woningcorporatie composietplaten met antislipafwerking gekozen. 

Bron: Bouwwereld | Foto: O Palsson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)