02-12-2015 15:22 | Door: Fitria Jelyta

Altera Vastgoed heeft de 100 procent groene status bereikt in zijn woningportefeuille. De woningen in de portefeuille zijn onder meer voorzien van energiezuinige elementen.

De woningen in de woningportefeuille van Altera Vastgoed bevatten energiezuinige elementen, zoals HR++-isolatieglas, HR-ketels en zonnepanelen. Zo beschikken de woningen over een energielabel A, B of C. Daarnaast besteedt het vastgoedfonds aandacht aan duurzaamheidsaspecten als materialengebruik, waterbesparing, gezondheid en comfort.

De woningportefeuille is beoordeeld met de meetlat GPR Gebouw, waarmee de duurzaamheid van gebouwen wordt getoetst aan de hand van thema’s als energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Zo heeft de woningportefeuille de 100 procent groene status bereikt.

Altera Vastgoed werd voor zijn woningportefeuille eerder benoemd tot Europese sectorleider van alle niet beursgenoteerde woningfondsen in de Global Real Estate Sustainability Benchmark (Gresb) van 2015. Gresb onderzoekt en rapporteert de duurzaamheidsprestaties van de vastgoedsector wereldwijd. 

Bron: Altera Vastgoed | Foto: Olivier Bruchez, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)