04-12-2015 13:59 | Door: Fitria Jelyta

Philips heeft een contract ondertekend om 800 dorpen in India van meer dan 76.000 solar LED-straatverlichting te voorzien.

De technologiegigant heeft voor twee verschillende projecten ondertekend om solar LED-straatverlichting in India te installeren. Philips legt meer dan 76.000 energiezuinige LED-lantaarns aan in 800 dorpen van de Indiase deelstaten Uttar Pradesh en Manipur.

De LED-verlichting in Uttar Pradesh zijn volgens Philips bestand tegen hoge temperaturen, water, en stof. In Manipur legt Philips LED-lantaarns aan die goed bestand is tegen harde wind. Daarnaast zijn de lantaarns voorzien van zonnepanelen en accu’s die volgens Philips zelfs onder extreme weersomstandigheden voldoende stroom opladen om de straat te kunnen verlichten.

In augustus heeft de Indiase regering bekendgemaakt dat alle straatlichten in India vervangen moeten worden door energiezuinige LED’s. Hiermee wil de regering 2.000 megawattuur aan stroom besparen. Naast het verminderen van het energieverbruik heeft India plannen om meer gebruik te maken van zonne- en windenergie. 

Bron: Philips Lighting | Foto: Philips Lighting (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)