05-12-2015 09:30 | Door: Fitria Jelyta

Royal HaskoningDHV brengt de duurzame Nereda-waterzuiveringstechniek naar Spanje, Portugal en Zuid-Afrika. Het bedrijf werkt hiervoor samen met lokale partijen.

Voor de innovatieve afvalwaterzuiveringstechnologie heeft het internationale ingenieursbureau een overeenkomst ondertekend met bouwbedrijf WEC Projects in Zuid-Afrika. De Nereda-waterzuiveringstechniek in Spanje en Portugal wordt toegepast door Acciona Agua, waarvan de overeenkomst in Madrid is ondertekend.

Volgens Royal HaskoningDHV biedt de duurzame waterzuiveringstechnologie een oplossing voor verouderde constructies, aangescherpte zuiveringseisen of installaties met een hoog energieverbruik. Zo wordt de Nereda door Acciona Agua in zowel bestaande als nieuwe installaties in Spanje en Portugal aangelegd.

In Zuid-Afrika werkt Royal HaskoningDHV samen met WEC om de Nereda-technologie toe te passen op de afvalwaterzuivering van Hartebeestfontein. Eerder heeft het ingenieursbureau op twee andere plaatsen in Zuid-Afrika de Nereda geïnstalleerd.

Water zuiveren in één tank

De Nereda-afvalwaterzuiveringstechniek bestaat uit biomassakorrels met waterzuiverende bacteriën. Door de nieuwe technologie vindt het hele zuiveringsproces in één hoge tank plaats. In traditionele rioolwaterzuiveringsinstallaties wordt het vuile water van de ene tank naar de andere gepompt, waarna zuurstof moet worden toegevoegd.

Royal HaskoningDHV heeft de waterzuiveringstechnologie eerder in Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Ierland, Zwitserland en India geïntroduceerd. 

Bron: Royal HaskoningDHV | Foto: williami5, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)