08-12-2015 07:23 | Door: Fitria Jelyta

Met het Green Quest-initiatief biedt Cofely duurzame technologische oplossingen aan organisaties in Nederland. Zo ging ABN Amro aan de slag met de adviezen van het Green Team.

Binnen de Green Quest werkt Cofely samen met zusterbedrijven GDF Suez Nederland en Sita op het gebied van duurzame technologische oplossingen. Naast de zusterbedrijven, werkt Cofely in het duurzaamheidsprogramma samen met het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio.

In de Green Quest wordt een ‘Green Team’ van Nederlandse duurzaamheidsambassadeurs door Cofely bijgestaan in het geven van ‘groene adviezen’ aan organisaties. Met het Green Quest-initiatief zegt Cofely invulling te geven aan de maatschappelijke rol door Nederlandse organisaties te helpen in hun zoektocht om duurzamer te gaan ondernemen.

Green Quest ABN Amro

In de Green Quest heeft ABN Amro adviezen ontvangen van het Green Team. Zo heeft de bank een Breeam-NL In-Use Excellent-score behaald voor het Amsterdamse hoofdkantoor aan de Gustav Mahlerlaan. Volgens ABN Amro is dit het eerste CO2- en energieneutrale bankkantoor van Nederland.

Daarnaast zegt ABN Amro op basis van de Green Quest op verschillende manieren de portefeuille van klanten en de keten waarin de bank actief is, te verduurzamen. Hierbij streeft de bank naar maatwerk in de bouw en naar het gemakkelijk aanpasbaar maken van gebouwen voor veranderend gebruik. 

Bron: Cofely, ABN Amro | Foto: E. Dronkert, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)