09-12-2015 09:35 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Almere wil de bouw van Tiny Housing stimuleren. Met dit concept zijn huizen van circa 50 vierkante meter duurzaam en betaalbaar te realiseren.

Begin 2016 nodigt de gemeente Almere architecten, particulieren, kunstenaars, onderzoeksinstellingen, aannemers en ontwikkelaars uit om met voorstellen te komen voor de bouw van woningen volgens het Tiny House-concept. Vervolgens wil de gemeente de beste prototypes vanaf volgend jaar realiseren op een bouwveld in Almere Poort tijdens de BouwEXPO 2016-2017.

Binnen het Tiny House-concept wil de gemeente betaalbare en compacte woningen realiseren met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50 vierkante meter. De gemeente zegt echter dat het feitelijk bouwen van een Tiny House in Nederland nog niet gemakkelijk verloopt.

Zo zijn er vragen over de bouwvergunning en over de duurzame wijze waarop de kleine woningen gerealiseerd moeten worden. Met de BouwEXPO Tiny Housing kijkt de gemeente Almere samen met het Woningbouwatelier naar de mogelijkheden voor deze opgave voor zowel Almere als andere Nederlandse gemeenten. 

Bron: Gemeente Almere | Foto: Images Money, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)