11-12-2015 13:32 | Door: Fitria Jelyta

De komende vier jaar gaan dertig partijen uit Overijssel en Den Haag 47.000 woningen in Overijssel verduurzamen naar minimaal energielabel B.

De Provincie Overijssel heeft samen met partijen een intentieovereenkomst gesloten om 47.000 woningen in Overijssel te verduurzamen. Deze woningen moeten minimaal een energielabel B hebben. De afgelopen jaren heeft de provincie samen met andere partijen 12.000 duurzame woningen gerealiseerd.

Voor de intentieovereenkomst hebben bestuurders van de Provincie Overijssel, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en een aantal Overijsselse gemeenten hun handtekening gezet. Volgens de provincie moeten de komende jaren meer partijen zich aansluiten bij de zogenoemde ‘duurzame revolutie’ van Overijssel.

Met het samenwerkingsprogramma ‘de Overijsselse Aaanpak’ besteedt de provincie samen met andere partijen aandacht aan marktontwikkeling, ondersteuning en begeleiding van ondernemers in de bouw- en installatiebranche om de verduurzaming van de woningen te realiseren.

Energiedoelstellingen

“Voor de woningeigenaren is het belangrijk dat zij integraal worden geadviseerd, ontzorgd en dat er mogelijkheden zijn om de investering ook financieel te kunnen dragen”, zegt Overijsselse Gedeputeerde Erik Lievers voor Energie, Milieu en Europa. “De overheden willen graag hun energiedoelstellingen realiseren en kunnen een ondersteunende rol spelen”. 

Bron: Provincie Overijssel | Foto: JanB46, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)