12-12-2015 09:31 | Door: Fitria Jelyta

Een Australisch bedrijf heeft in de VS een drijvend zonnepark van ruim 3.000 zonnepanelen aangelegd bij een waterzuiveringsinstallatie. Het zonnepark voorziet de stad van zowel schoon water als schone energie.

Dat schrijft Edie. In de Californische plaats Holtville gaat het Australische Infratech 3.576 zonnepanelen, 276 vlotten en 12 waterpompen aanleggen op een waterzuiveringsinstallatie. Hiermee zegt het bedrijf Holtville van zowel schoon water als schone energie te voorzien.

Volgens Infratech kan het drijvende zonnesysteem 50 procent meer energie opleveren dan zonnedaken. Dit kan leiden tot een besparing van 15 procent op de energiekosten van huishoudens. Door het zonnepark op de waterzuiveringsinstallatie te laten drijven, zegt het bedrijf minder chemicaliën nodig te hebben om het water te zuiveren.

Daarnaast voorzien de vloten het oppervlaktewater van voldoende schaduw, die de ontwikkeling van algen beperkt, het water koel houdt en de waterkwaliteit verbetert. De vlotten zijn volgens het bedrijf ook bestand tegen hevige bevingen en golven.

Ontziltingsinstallatie

In een ander project bouwt het Amerikaanse waterbedrijf WaterFX naar eigen zeggen Amerika’s grootste ontziltingsinstallatie op zonne-energie. Om de installatie te realiseren is het bedrijf gestart met een crowdfundingactie in een poging $ 10 mln op te halen. 

Bron: Edie | Foto: Allie_Caulfield, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)