14-12-2015 18:21 | Door: Fitria Jelyta

Armstrong Plafonds heeft een Brits ziekenhuis voorzien van 110.000 vierkante meter antibacterieel plafond. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen meegewerkt aan het grootste ziekenhuisproject in Europa. 

Armstrong Plafonds plaatste het plafond bij het Queen Elizabeth University Hospital in Glasgow. Hiervoor heeft het bedrijf diverse plafondoplossingen bedacht en het zogeheten Plafond Recyclingprogramma toegepast. 

Het bedrijf installeerde de Bioguard Accoustic-plafondtegels binnen 2,5 jaar op een oppervlak van 110.000 vierkante meter. Volgens het Armstrong Plafonds zijn de plafondtegels door de antibacteriële werking geschikt voor de toepassing in gezondheidszorg, maar ook op scholen.

De Bioguard-plafondtegels zijn behandeld met de actieve bacteriedodende coating die voorkomt dat bacteriën zich vermenigvuldigen en ervoor zorgt dat ze uiteindelijk sterven. 

Armstrong Plafonds

Plafonds recyclen

Armstrong Plafonds heeft voor de installatie van de plafondsystemen twee verschillende onderaannemers ingezet, namelijk Roskel Contracts en PFP. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in recycling. Zo heeft Armstrong binnen dit project 10.000 vierkante meter snijafval afgevoerd voor recycling. Het bedrijf zegt het materiaal volledig te kunnen hergebruiken.

Bron: Armstrong | Foto: Armstrong (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)