16-12-2015 16:35 | Door: Fitria Jelyta

Een Nederlands bouwbedrijf bouwt binnen een dag een zorgwoning aan een bestaande woning. Hierin kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen.

Dat schrijft Bouwend Nederland. Bouwbedrijf Risseeuw uit Axel plaatst binnen een dag de zogenoemde Zorgaanbouw op locatie. Het bouwbedrijf zegt hiermee een geschikte oplossing te bieden voor ouderen die graag in hun eigen huis willen blijven wonen of niet in aanmerking komen voor een plaats in een verzorgingstehuis.

De nieuwe zorgwoning wordt in de werkplaats van Risseeuw in Axel gebouwd, waarna deze voor 95 procent afgewerkt uit de werkplaats komen. De woningen zijn binnen acht weken op te leveren nadat een opdracht voor een aanbouw is gegeven. Vervolgens wordt de woning volledig afgewerkt en binnen een dag geplaatst op de bouwlocatie.

Volgens het bouwbedrijf zal meer dan de helft van de Nederlandse bevolking in 2019 de 50 gepasseerd zijn. Hierdoor moet de Zorgaanbouw volgens Risseeuw steeds vaker een uitkomst bieden in de toekomst. “De zorgaanbouw is iets van de lange adem, misschien dat wij nog net iets te vroeg zijn, maar dit probleem zal steeds urgenter worden”, zegt Adri Vlaander, directeur van Risseeuw.

Innovaties in de ouderenzorg

Eerder heeft de caravanfabrikant Kip Caravan een mobiele badkamer ontwikkeld die senioren en mensen met een bewegingsbeperking langer laat thuis wonen. De KipCareOne is een verplaatsbare en rolstoeltoegankelijke badkamer die gemakkelijk is te installeren in bijvoorbeeld de woonkamer of garage van een woning. 

Bron: Bouwend Nederland