04-01-2016 14:40 | Door: Fitria Jelyta

De eerste 5 kilometer van een 100 kilometer lange fietssnelweg in Duitsland is geopend. De snelweg moet op termijn 50.000 auto’s minder op de weg laten rijden.

Dat schrijft de Groene Courant. Binnenkort kunnen de inwoners van het Duitse Ruhrgebied gebruikmaken van een fietssnelweg van 100 kilometer. Deze snelweg verbindt tien steden in het gebied, waaronder Duisburg, Bochum en Hamm. De regio telt bijna 2 miljoen inwoners en beschikt over vier universiteiten.

De snelweg volgt grotendeels oude spoorwegen in het Ruhrgebied. Inwoners van het gebied kunnen gebruikmaken van de snelweg om van en naar het werk te reizen. Zo moet de fietssnelweg op termijn 50.000 auto’s minder op de weg laten rijden.

Door de populariteit van de elektrische fiets verwacht Duitsland dat meer mensen de fiets zullen nemen in plaats van de auto. Naast de fietssnelweg in het Ruhrgebied, moet een fietspad van 30 kilometer reizigers van Frankfurt naar Darmstadt brengen. Ook in Berlijn zijn er plannen om een 120 jaar oude metrolijn van 9 kilometer lang te transformeren tot een fietsroute die populaire wijken in de Duitse hoofdstad doorkruist. 

Bron: De Groene Courant, Knack.be | Foto: Sascha Kohlmann, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)