12-01-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Tilburg maakt € 10 mln beschikbaar om veertig gebouwen van zonnepanelen te voorzien.

Dat schrijft Brabants Dagblad. De gemeente Tilburg gaat onder meer de schouwburg, het Koning Willem II stadion, de Hall of Fame, de Ireen Wüst IJsbaan, wijkcentrum Baselaer, de Udenhoutse sporthal De Romley en 34 andere gebouwen van zonnepanelen voorzien.

Met dit initiatief wil de gemeente dat Tilburg duurzame energie opwekt voor de eigen gebouwen. Om de exploitatie van de zonnepanelen kostendekkend te maken, betalen de huurders van de panden mee. Dit gaat om een totaalbedrag van ruim een half miljoen per jaar. Daartegenover staat een voordeel op de energielasten van de gebouwgebruikers.

Naast de € 10 mln, krijgt de gemeente Tilburg een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)-subsidie van minimaal € 8,8 en maximaal € 10,5 mln van het Rijk. Zo moeten de veertig gebouwen in Tilburg binnen anderhalf jaar zijn voorzien van de zonnepanelen. Rond de zomer van dit jaar maakt de gemeente bekend welk bedrijf de zonnepanelen gaat installeren. Op akkoord van de gemeenteraad wordt de klus op korte termijn aanbesteed. 

Bron: Brabants Dagblad | Foto: Toshihiro Oimatsu, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)