17-01-2016 10:15 | Door: Fitria Jelyta

Een Brits energiebedrijf heeft een contract ondertekend met een Chinees bouwbedrijf om 8.000 energie-efficiënte woningen te bouwen. Hiervoor is een investering van ruim € 1.3 mrd gemoeid.

Het Brtise energiebedrijf Welink gaat samen met het Chinese bouwbedrijf China National Building Materials (CNBM) 8.000 energie-efficiënte woningen in Groot-Brittannië realiseren. Dit doen de bedrijven volgens de duurzame bouwmethode van het Spaanse architectenbureau Cesar Martinell & Associates.

Deze bouwmethode maakt onder meer gebruik van geprefabriceerde bouwonderdelen, waardoor het consortium de woningen CO2-neutraal en met zo min mogelijk bouwafval gaat realiseren. Het Chinese bouwbedrijf is al eerder een samenwerking aangegaan met Welink om 30.000 duurzame woningen te bouwen in Spanje, Kroatië en Chili.

Bijna-energieneutraal

De duurzame woningen krijgen onder meer zonnepanelen op het dak en energieopslaginstallaties van de Britse zonne-energieleverancier British Solar Renewables (BSR). BSR is ook nauw betrokken bij de constructie van de woningen.

Naar verwachting worden de eerste 4.000 woningen in 2018 opgeleverd, waarna de volgende bijna-energieneutrale (Beng) woningen zullen volgen. Voor de eerste woningen maken CNBM en Welink ruim € 1 mln vrij. 

Bron: Renewable Energy Association, Business Green | Foto: Som Energia Cooperativa, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)