19-01-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Een Nederlandse start-up heeft een online deelplatform ontwikkeld voor werk- en vergaderlocaties. Dit biedt professionals flexibele kantooroplossingen en moet leegstand in kantoorvastgoed terugdringen.

Op het online deelplatform van The Meetplant kunnen huurders en verhuurders van werk- en vergaderlocaties ruimtes per uur, dag of dagdeel delen. Zo kunnen aanbieders geld verdienen met hun onbenutte ruimtes. Professionals kunnen op hun beurt gemakkelijk een betaalbare werklocatie vinden. Daarnaast biedt het platform professionals de kans om elkaar te ontmoeten.

Met The Meetplant zeggen de initiatiefnemers de Airbnb voor werk- en vergaderlocaties te hebben ontwikkeld. Het deelplatform richt zich op (zelfstandige) professionals die willen werken waar en wanneer zij willen. Volgens de initiatiefnemers past The Meetplant binnen de deeleconomie, waarin spullen, auto’s en ruimtes met elkaar worden gedeeld.

Investering

De Nederlandse start-up krijgt van ondernemer Anne-Marie Rakhorst een financiële investering en toegang tot haar netwerk en kennis. “The Meetplant biedt een slimme oplossing voor de leegstand in de vastgoedmarkt”, zegt de ondernemer die actief is in de vastgoedwereld. “Tegelijk speelt de onderneming in op een groeiende behoefte van (zelfstandige) professionals om gebruik te maken van werkruimtes buiten kantoor.”

The Meetplant is met een crowdfundingcampagne gestart om naar eigen zeggen meer unieke werklocaties te kunnen bieden aan professionals. 

Bekijk hier het concept van The Meetplant:

Bron: The Meetplant | Foto: fredsharples, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)