21-01-2016 12:06 | Door: Fitria Jelyta

Een duurzaam kantoorgebouw dat in Amsterdam verrijst, biedt kantoorruimte aan bedrijven die in de omgeving van de Zuidas op zoek zijn naar rust en ruimtelijkheid.

Dat schrijft Architectuur. Het NoMA House is een kantoorgebouw naar het ontwerp van architectenbureau Dam en Partners en wordt ontwikkeld door Maarsen Groep Beheer en Beheer Brouwershoff.

Volgens de initiatiefnemers staat duurzaamheid bij de ontwikkeling van het kantoorgebouw centraal. Zo beschikt het NoMA House over een aansluiting op het warmtenet in Amsterdam, PV-cellen op het dak voor de opwekking van zonne-energie, LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing. Deze maatregelen moeten het energieverbruik van het gebouw laag houden.

Daarnaast beschikt het NoMA House over waterzuinige installaties en bestaat het gebouw uit duurzame materialen als FSC-gecertificeerd hout. Ook bij de bouwwerkzaamheden zeggen de initiatiefnemers rekening te houden met duurzame maatregelen. De ontwikkelaars willen zo min mogelijk bouwafval produceren door onder meer bouwmaterialen te recyclen.

Excellent en flexibel

Bij het integreren van duurzaamheid in het gebouwontwerp is adviesbureau DWA betrokken. Met het duurzame gebouwontwerp willen de ontwikkelaars een Breeam Excellent-certificaat behalen.

Het kantoorgebouw heeft een hoge mate van flexibiliteit, waardoor gebruikers nieuwe indelingsconcepten in de toekomst gemakkelijk kunnen realiseren. Naar verwachting wordt het NoMA House eind 2017 opgeleverd. 

Bron: Architectuur, NoMA House | Foto: Franklin Heijnen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)