22-01-2016 09:55 | Door: Fitria Jelyta

Philips rust een Amerikaans schoolgebouw uit met een slim lichtsysteem dat 70 procent minder energie verbruikt. Het systeem maakt gebruik van aanwezigheidssensoren. 

De nieuwe lichtinstallatie van Philips maakt gebruik van de Power over Ethernet (PoE)-technologie die zowel stroom als data levert over een standaard twee-aderige kabel in een ethernetnetwerk. Het slimme lichtsysteem is geïnstalleerd in het Watt Family Innovation Center van de Clemson University in South Carolina.

De combinatie van LED-verlichting en PoE-technologie verzamelt actuele en historische data over het energiegebruik van de verlichting. Dit leidt volgens Philips tot een energiebesparing van 70 procent. Het systeem is verder voorzien van aanwezigheidssensoren die de lampen uitzetten, wanneer er geen personen in de ruimte aanwezig zijn.

Philips PoE

Eerste grootschalige toepassing

Ook kunnen gebouwgebruikers de verlichting op afstand bedienen via een computer, smartphone of tablet die aan het systeem is verbonden. Zo kunnen de gebruikers de verlichting op hun eigen behoefte afstemmen.

Volgens Philips is dit de eerste grootschalige toepassing van de PoE-technologie voor verlichting. “Dit is de eerste keer dat een universiteit in de Verenigde Staten profiteert van een commercieel PoE-aangesloten verlichtingssysteem dat meer controle, energie-efficiëntie en kostenbesparing oplevert”, zegt Amy Huntington, President van Philips Lighting Americas. 

Philips PoE

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)