28-01-2016 07:55 | Door: Fitria Jelyta

Britse architecten hebben een kaswoning met hydraulische poten ontwikkeld, die het huis bij een overstroming omhoog duwen. Dit moet wateroverlast voorkomen. 

De Britse architecten van Bat Studio hebben een kaswoning met vier hydraulische poten ontwikkeld die 'opstijgt' bij een overstroming. Zo willen ze waterschade als gevolg van overstromingen voorkomen.

De The Greenhouse That Grows Legs bestaat voornamelijk uit hout, glas en aluminium composiet. Volgens de architecten moet de woning een oplossing bieden voor gebieden die het meest worden getroffen door de gevolgen van klimaatverandering, zoals het Britse dorp Wraysbury, waar overstromingen vaak voorkomen.

De eerste kaswoning van de architecten staat dan ook in Wraysbury. Met een druk op de knop kunnen bewoners de kaswoning op hydraulische poten tot 800 millimeter laten stijgen om te voorkomen dat water bij een overstroming het huis binnendringt.  

Greenhouse Bat Studio

Wonen in een kas

In Nederland hebben architecten van cc-studio ook een kaswoning ontwikkeld. In tegenstelling tot de Britse kaswoning heeft deze echter geen hydraulische poten. De eerste appartementen van het woonconcept zijn in Amsterdam-Noord opgeleverd en beschikken over een volledig glazen huid. Door duurzame toepassingen als PV-cellen, energieopslaginstallatie en goede isolatie kunnen bewoners ook het energieverbruik laag houden. 

Bekijk hier meer over de kaswoning op hydraulische poten: 

Bron: Bat Studio, Designboom | Foto: Bat Studio (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)