28-01-2016 14:50 | Door: Fitria Jelyta

Voor Nathan Systems, een importeur van duurzame klimaattechnologie, ontwikkelt architectenbureau WillemsenU een CO2-neutraal gebouw met energiezuinige maatregelen.

Het nieuwe hoofdkantoor van Nathan Systems naar het ontwerp van architectenbureau WillemsenU verrijst in Zevenaar. Met duurzame elementen als LED-verlichting met daglicht- en bewegingssensoren, ventilatie met warmteterugwinning, groendak en PV-cellen zeggen de architecten een CO2-neutraal gebouw te realiseren voor de importeur van duurzame klimaattechnologie.

Daarnaast wordt het kantoorgebouw voorzien van betonkernactivering met waterpomp. Hierbij wordt water gepompt door leidingen die in de kern van de betonnen vloer of het betonnen plafond zijn aangebracht. Dit moet het gebouw verwarmen en koelen. 

Nathan Systems WillemsenU

Nul op de meter

Door de toepassing van de energiezuinige maatregelen zeggen de architecten het concept van een Nul op de meter-gebouw te ondersteunen. Bij de ontwikkeling van het gebouw gebruikt Nathan Systems de klimaattechnologie van fabrikanten die de importeur zelf vertegenwoordigt.

Het nieuwe kantoor biedt naast werkruimtes plaats voor lesruimtes om de kennis van duurzame klimaatinstallaties over te dragen. Volgens WillemsenU is het Nathan-kantoor een voorbeeld van een duurzame totaaloplossing die bouwkundige installaties combineert met een efficiënte constructie en hoogwaardige architectuur. Naar verwachting wordt het kantoorgebouw van Nathan in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

Nathan Systems WillemsenU

Bron: WillemsenU | Foto: WillemsenU (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)