02-02-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

Franse architecten hebben een betaalbaar prefab-woonconcept ontwikkeld dat op de daken van bestaande gebouwen in Parijs is aan te leggen.

Dat schrijft Inhabitat. Het 3BOX-project van design studio Stéphane Malka Architecture bestaat uit drie prefab-woningen bovenop een bestaand gebouw langs de Seine in Parijs. Met het prefab-bouwconcept zeggen de architecten een duurzame en betaalbare oplossing te bieden voor woningtekorten in de hoofdstad.

De prefab-woningen van het 3BOX-project zijn gebouwd met een budget van € 680.000. Zo bestaan de woningen uit prefab-panelen en installaties die meer energie opwekken dan de huizen aan energie verbruiken. Daarnaast is het modulaire bouwsysteem flexibel, waardoor bewoners de indeling van het gebouw naar wens kunnen veranderen.

Gebouwrenovatie

Bij de ontwikkeling van het 3BOX-project hebben de architecten gebruikgemaakt van een nieuwe regeling die vastgoedontwikkelaars in Frankrijk stimuleert om aanvullende constructies te bouwen als onderdeel van gebouwrenovaties. Mede hierdoor zijn de architecten erin geslaagd om bouwkosten te besparen bij de ontwikkeling van de 3BOX-woningen.

Volgens de ontwikkelaars biedt het bouwen van woningen bovenop bestaande gebouwen niet alleen een oplossing voor het tekort aan woningen in grote steden, maar is het ook een duurzame en betaalbare oplossing. 

Bron: Inhabitat, Stéphane Malka Architecture | Foto: Barn Images, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)