05-02-2016 10:20 | Door: Fitria Jelyta

Het hoofdkantoor van Apple dat in de Californische stad Cupertino moet verrijzen, krijgt meer vorm. Een dronefilm laat zien hoe de bouw van het ‘moederschip’ verloopt en hoe groot het gebouw daadwerkelijk wordt.

Dankzij de cirkelvorm en enorme glazen panelen heeft het gebouw iets weg van een ruimteschip, waardoor het door sommigen het ‘moederschip’ wordt genoemd. Met de Apple Campus 2 in Cupertino zegt Apple-CEO Tim Cook ’s werelds duurzaamste kantoorgebouw te realiseren.

Zo moet het complex 30 procent minder energie verbruiken dan een gemiddeld kantoorgebouw en maakt het gebouw uitsluitend gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie.

Natuurlijke ventilatie

Een groot deel van het terrein wordt beplant met bomen en planten, stelt Apple. Daarnaast hoeft het moederschip 75 procent van het jaar geen airconditioning en verwarming te gebruiken dankzij de natuurlijke ventilatiesystemen die in het gebouw komen. Dit moet het energieverbruik van het kantoor nog verder verlagen.

Naar verwachting wordt het hoofdkantoor eind dit jaar of begin 2017 opgeleverd. De Apple Campus 2 biedt plaats aan 13.000 werknemers van Apple. In de dronefilms van Duncan Sinefield is de bouw van de campus op de voet te volgen. 

Bron: De Stentor, Algemeen Dagblad