08-02-2016 18:25 | Door: Fitria Jelyta

Een Frans bouwbedrijf heeft een concept ontwikkeld om energiezuinige passiefwoningen binnen twee weken te realiseren.

Het Franse bedrijf Popup House maakt voor het energiezuinige bouwconcept gebruik van lichtgewichte bouwonderdelen met een hoge thermische isolatie. De woningen van Popup House bestaan voornamelijk uit blokken geëxpandeerd polystyreen (EPS), ook bekend als piepschuim, die het huis volgens de eisen van een passiefwoning isoleren.

Volgens het bouwbedrijf heeft een passiefwoning een zeer laag energieverbruik per vierkante meter. Daarnaast moet de woning voor de verwarmingsbehoefte jaarlijks niet meer dan 15 kilowattuur per vierkante meter aan energie verbruiken, een goede kierdichtheid hebben en zoveel mogelijk gebruik maken van zonne-energie.

Lego-bouwstenen

De bouwonderdelen van de passiefwoning zijn volgens Popup House gemakkelijk op de bouwlocatie in elkaar te zetten, zonder daarbij gebruik te maken van machines. De duurzame gebouwen zijn al te vinden op een aantal locaties in Frankrijk, waar ze dienst doen als woon- en kantoorruimtes.

Voor het bouwen van de passiefwoningen zijn de EPS-bouwblokken in een sandwichstructuur naast elkaar vastgelegd. Tussen de blokken bevinden zich houten platen. Door gebruik te maken van lange schroeven zegt het bouwbedrijf de materialen te kunnen hergebruiken bij de bouw van nieuwe passiefwoningen. Zo hebben de onderdelen veel weg van lego-bouwstenen. 

Bron: Popup House