19-02-2016 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Interface heeft in de Haagse New World Campus hergebruikte tapijten en circulaire verdienmodellen ingezet, waarmee de tapijttegelleverancier de klant verzekert in het onderhoud van zijn producten.

In het ReUse en Revitalisatie programma maakt Interface het mogelijk om gebruikte tapijttegels te reinigen en in andere projecten in te zetten. Dit doet de tapijttegelfabrikant in samenwerking met de bedrijven Vlaq FM Revitalisatie, Isodes Projectinrichting en Herstoffering uit Moordrecht.

Met het ReUse-programma zegt Interface de levensduur van tapijten te verlengen door het zoeken van een andere bestemming voor de gebruikte tapijten. Zo heeft Interface 1.700 vierkante meter aan hergebruikte tapijttegels in het Haagse bedrijfsverzamelgebouw New World Campus (NWC) ingezet.

Daarnaast zegt de tapijttegelfabrikant circulaire verdienmodellen te hebben toegepast om de NWC van de tapijten te voorzien. Hierbij heeft de NWC een huurkoopovereenkomst met full-service contract van Interface ondertekend. Gedurende vijf jaar betaalt de NWC voor het gebruik en onderhoud van de tapijten, waarna ze eigenaar worden van de Interface-producten.

Einde van de levensduur

Wanneer NWC besluit de tapijten te vervangen, dan het ervoor kiezen om een nieuwe overeenkomst te sluiten of de restwaarde van het huidige product in een geldbedrag terug te krijgen, waarbij Interface de gebruikte producten terugkoopt.

Zo beschikt de huurkoopovereenkomst over een terugkoopgarantie, waardoor Interface de producten aan het einde van de levensduur weer terug kan nemen voor hergebruik. Volgens Roderick Conijn, Senior Accountmanager bij Interface, is dit de eerste toepassing van de terugkoopgarantie op Interface-vloerproducten. 

Bron: Interface | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)