20-02-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

General Electric (GE) gaat duurzame LED-verlichting installeren in 5.000 filialen van de Amerikaanse bank J.P. Morgan Chase & Co. Dit moet het energieverbruik van de filialen in totaal met 50 procent verminderen.

Dat schrijft The Wall Street Journal. Voor het installeren van de LED-verlichting zet GE zijn energiestart-up Current in. Zo vervangt Current de komende twee jaar in totaal 1,4 miljoen lampen in de 5.000 filialen van de bank. Dit moet het energieverbruik van J.P. Morgan jaarlijks met 184.000 megawatt verminderen.

GE brengt alle energiebesparingsactiviteiten van het bedrijf samen onder de nieuwe onderneming Current. Onder dit nieuwe bedrijfsonderdeel vallen de energieopslagdivisie, de licht- en LED-tak en alle activiteiten rond zonne-energie, energiesoftware en elektrische auto’s van GE.

Gebruik van verlichting verkopen

De CEO van Current, Maryrose Sylvester, zegt mogelijkheden te zien om de LED's in light as a service-contracten aan te bieden. Hierbij betalen gebruikers van de LED-verlichting een maandelijks bedrag voor alleen het gebruik van licht. Daarnaast zegt Current zijn positie op de markt te versterken door potentiële klanten te overtuigen van zowel de energie- als kostenbesparingen die de LED-producten opleveren. 

Bron: The Wall Street Journal | Foto: Ben Husmann, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)