09-03-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

Het architectenbureau ANA architects heeft vier woonwerklofts opgeleverd in het Amsterdamse Buiksloterham. De flexibele constructies zijn duurzaam en volledig uit hout gebouwd.

Dat schrijft Architectenweb. De Houtlofts van ANA architects bestaan uit vier woonwerklofts op evenzovele aangesloten kavels in Amsterdam. Volgens de architecten zijn de constructies duurzaam opgeleverd doordat ze volledig in hout zijn gebouwd. In de constructies zijn de gelamineerde houten balken van de draagconstructie nadrukkelijk in het zicht gelaten.

Duurzaam verwarmd

De flexibele lofts beschikken over waterpompen die voor elke woning warmte leveren. Hierdoor zijn de houten lofts niet aangesloten op het stadswarmtenet. Verder zijn de studio's voorzien van zonwerende luiken, zonnepanelen, een zonnecollector op het dak, een warmteterugwinningsinstallaties voor ventilatie en vloerverwarming.

Mede hierdoor is een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van minder dan 0,15 behaald en zijn de woningen volgens de architecten uiterst energiezuinig.

Wonen en werken

De houten woningen aan de Buiksloterdam zijn gebaseerd op hetzelfde maat- en bouwsysteem, maar beschikken elk over een verschillende indeling en organisatie. De architecten hebben op die manier de verhouding tussen werk en wonen voor elke woning anders ingericht.

Bron: Architectenweb, ANA architects | Foto: ANA architects (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)