15-03-2016 19:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De start-up Campsyte heeft in San Fransisco ter demonstratie een kantoor geopend dat is opgebouwd uit oude zeecontainers. De modulaire ruimtes moeten een oplossing bieden voor ongebruikte grond.

Het bedrijf renoveert oude containers tot een functioneel kantoor. Om de werkruimtes te plaatsen, zoekt Campsyte eigenaren van onderontwikkelde percelen. Campsyte verhuurt de containerkantoren in termijnen van een half jaar tot een jaar.

De modulaire kantoorruimtes bieden een oplossing voor de nood aan werkruimte in San Francisco. Volgens het bedrijf zijn de containers een goede locatie voor start-ups die te groot zijn geworden voor gedeelde werkruimtes.

Doordat de werkruimtes modulair zijn gebouwd, is het mogelijk om het kantoor na verloop van tijd ergens anders te plaatsen. Om de ruimtes aan te kleden, wordt er gebruik gemaakt van teruggewonnen hout en gebruikt glas.

Naast het huidige prototype is Campsyte bezig werkruimtes te plaatsen op twee andere locaties in San Francisco. Een van de kantoren krijgt drie verdiepingen en het tweede kantoor krijgt vier verdiepingen.

Deense containers in de haven

In Denemarken heeft architectenbureau Arcgency in 2015 ook oude containers gebruikt om een kantoorpand in de haven van Kopenhagen te creëren. De containeroplossing is volgens het architectenbureau ideaal voor ongebruikte industriële gebouwen en verlaten kades. 

 

Bron: Hoodline.com, San Francisco Curbed | Foto: Campsyte