17-03-2016 10:07 | Door: Thijs ten Brinck

Tapijtfabrikant Interface behoort tot de twaalf genomineerden voor de Koning Willem 1 Plaquette. De Koning Willem I Stichting reikt de prijs om de twee jaar uit aan een duurzame onderneming.

Interface is door de vakjury van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap opnieuw geselecteerd.

De Nederlandse tak van de multinational Interface komt volgens de jury in aanmerking voor de onderscheiding vanwege zijn maatschappelijke en succesvolle bedrijfsvoering.

Met programma’s voor direct hergebruik van tapijttegels, en voor het recyclen van plastic uit de oceanen zet de tapijttegelfabrikant sterk in op de circulaire economie.

Tweede kans

Tijdens de laatste finale in 2014 drong de duurzame tapijttegelfabrikant al door tot de laatste drie finalisten. Toen ging de prijs naar energiecoöperatie TexelEnergie

Eerder won het Hengelose bedrijf Normteq de plaquette. Dit bedrijf maakt kantoorgebouwen met innovatieve balkons geschikt voor bewoning.

De Koning Willem I Stichting reikt de Plaquette sinds 2012 uit, naast de prijzen voor grootbedrijven en mkb-ondernemingen die in algemene zin een sterke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie.

Bron: Koning Willem I Stichting | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)