16-03-2016 18:20 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse architectenbureau Faro Architecten heeft een mobiele woning ontwikkeld die volledig zelfvoorzienend is in water en energie.

Dat schrijft De Architect. De Tiny T.I.M. (Timber, Independent, Mobile) is een off-gridwoonconcept dat gebruikmaakt van zonnepanelen om bewoners van zowel elektriciteit als warmte te voorzien. Het mobiele huis bestaat uit duurzame materialen als hout en beschikt over een groene gevelwand die water zuivert.

Samen met een regenwateropvangsysteem voorziet het groene waterzuiveringssysteem in voldoende water voor de bewoners. De mobiele woning is verder voorzien van twee kleine windmolens die energie duurzaam moeten opwekken, een warmtepomp en een batterij om de opgewekte energie op te slaan.

Studentenhuisvesting Amsterdam

De architecten hebben het concept in samenwerking met verschillende bedrijven ontwikkeld, waaronder non-profitorganisaties en het bouwbedrijf C. van der Grift. De Tiny T.I.M. wordt in Texel gebruikt als mobiele recreatiewoning.

In Amsterdam komen meerdere Tiny T.I.M.’s op een tijdelijk braakliggend terrein. Dit moet een oplossing bieden voor betaalbare studentenhuisvesting. Om dit woonconcept aan studenten aan te bieden, hebben drie studenten de onderneming Waitlands opgericht. 

Bron: De Architect, Waitlands | Foto: Faro Architecten via Waitlands (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)